Annyi év után végre ismét magán kőbábszínház nyílt Budapesten.

A Figurina 25 év vándorszínházi működés, illetve  lakás- és sátorbábszínházi hőskorszaka után végre saját, állandó játszóhelyen kezdte meg működésének második 25 évét. A színhely egy egykori garázs-műhely a Moszkva tér mellett, amelyet saját terveink alapján, saját kezűleg formáltunk a saját képünkre és 2008. decemberében nyitottunk meg a közönség előtt.

A rendszeres, állandó budapesti megjelenést nem csak a Figurina életében tartjuk jelentős eseménynek, hanem az egész, az előző rendszerben eltörölt magyar magánbábjátszás  történetében is fontos, magán túlmutató aktus lehet, hiszen  - terveink szerint  - e helyen játéklehetőséget kap majd más hazai (és időnként külföldi) magánbábszínház is.

Kérünk minden érdeklődőt és rokonszenvezőt, hogy jöjjön, látogassa és támogassa a Figurina Bábszínházát, VARAGE Műhelyét!

 

A Figurina bábszínházának működésének rendje

 

Az új évadban a legjobb előadásainkat havonta váltogatva, szombatonként  11 és 17 órakor tervezzük bemutatni 3 éven felüli gyermekeknek, felnőtteknek, családoknak, illetve minden hónap utolsó szombatján 20 órakor  kifejezetten felnőtteknek tartunk előadásokat. (2009. októberében még nem, de - terveink szerint - november végén már játsszuk História című felnőttelőadásunkat!)

Aki hírt szeretne kapni az aktuális programokról, ezt legjobban úgy érheti el, ha ír egy jelentkező levelet a figurina@ax.hu címre. A mindenkori műsorról és újdonságokról tájékoztatást nyújtunk e weblap Műsorrend rovatában, továbbá az ismert műsorújságokban is.

Az előadásokra idén már belépőjegyeket árulunk az előadások előtt, a helyszínen.Viszont a korlátozott férőhelyek miatt előzetes bejelentkezést javasolunk, kérünk, így a bejelentkezők biztosak lehetnek benne, hogy bejutnak. Bejelentkezni e-mailben (figurina@ax.hu) vagy SMS-ben lehet (06-20-530-1595), illetve személyesen az előadások után. Kérjük, a bejelentkezés tartalmazza a látogatni kívánt előadás dátumát és óráját, a látogatók számát (egy bejelentkezéssel maximum 5 fő helyét tudjuk biztosítani, nagyobb - 10 főt meghaladó - csoportok számára különelőadást tudunk szervezni!) és egy nevet, amellyel azonosítani tudjuk a bejelentkezőket. Kérjük, hogy a sikeres bejelentkezés módosítását, lemondását is tegyék meg írásban, a lehető leghamarabb. Természetesen - ha van szabad hely - előzetes bejelentkezés nélkül is beengedünk nézőket, de aki az utcáról jön be, kockáztatja, hogy telt ház miatt esetleg lemaradhat az előadásról.

 

A Figurina bábszínházának címe:

                    

  BUDAPEST, II. ker. RETEK U. 17. számú ház FILLÉR  utcai

   oldalán lévő, utcáról nyíló VARAGE Műhely. (A Moszkva tér mellett)

                    

                             

                                                               
 Parkolási lehetőség van (hétvégén ingyenesen) a Fillér utca mellékutcáiban, a Retek utcában, a Fény utcában, a Lövőház utcában és a Mamut parkolóházában.

                                  

Várunk minden érdeklődőt!

                                                                                   

                                                                                      Figurina                      

Oldalmenü
Naptár