Kedves Kicsik és Nagyok! 

A tavalyi évadhoz hasonlóan idén is meghirdetjük a bábszakkörünket.

 Várjuk szeretettel októbertől mindazon 6-10 ill. 11-14 éves korú gyermekeket,

 akik szeretnek játszani, rajzolni, vágni, ragasztani, tervezgetni, mesélni, énekelni, zenélni, nevetgélni, szerepelni, bábozni, álmodozni, varázsolni, vagy mindezt szeretnék megtanulni.

 

    A foglalkozások helye:Figurina Bábszínháza      Bp. II.ker. Retek u. 17.

                                Ideje:  csütörtökönként ½ 4- 5 óráig

                                Csoportlétszám:  maximum 15 fő

    Tanár:  Lóránt Lujza tánc-és drámapedagógus, bábszínész, festőművész

Térítési díj:  havi 5000 Ft, mely magában foglalja az oktatást, a felhasznált

eszközöket, anyagokat, jelmezeket, fellépési lehetőséget

 

Érdeklődés, jelentkezés:  Lóránt Lujza   06-20-369-5294

lorantlujza@citromail.hu

Beiratkozás:  szeptember 25-én 17-18 óra között a Figurina Bábszínházában

Vagy

Jelentkezés folyamatosan: emailben vagy telefonon

 

Kedves Érdeklődők!

 

Ezúton szeretnénk beszámolni a Figurina Animációs Kisszínpad nyári működéséről és Varage Bábszínházának terveiről.

Először a Figurina külföldi útjairól írnék:

-         még márciusban vendégszerepeltünk (a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával) Finnországban, Helsinkiben és Tamperében adtuk elő ottani magyar családok és finn barátaik előtt a Grim/m/aszok és a Microcircus című műsorainkat. A márciusi hidegben (hóban!) meleg fogadtatásban volt részünk a helyi magyar kulturális egyesületek részéről, akik igen elégedettek voltak a bemutatóinkkal;

-         áprilisban Angliában,  Norwich városában mutattuk be egy szakmai konferencián a Grim/m/aszok-at, komoly szakmai elismerés mellett;

-         májusban Csehországban, a Prágai Világbábfesztiválon képviseltük Magyarországot (a Vaskakas Bábszínházzal együtt). A Manualis c. kézjáték összeállításunk (benne A Nap és a Hold elrablása és a Microcircus) elnyerte a A legjobb animáció díjat.

-         június végén Olaszországban jártunk, a Milano környéki települések

     "Stra Vaganti" Fesztiválján, ahol esténként, más-más falu főterén  

     játszottuk a Micricircus-t, nagy sikerrel.

-         augusztusban pedig " ha minden igaz " Brazíliába utazunk, két nagy 

bábfesztiválra. Nagyon nagy izgalommal készülünk a Manualis-sal.

szeptember 07.: Megvolt! Nemrég tértünk haza Brazíliából, fantasztikus volt! Készítettünk az útról DVD-t, az megrendelhető nálunk, vagy - egy későbbi, egyeztetett időpontban a Bábjátékos Egyesület Klubestjén megteknthető! -

Természetesen a külföldi fellépések mellett sok előadást tartunk a nyáron idehaza is, Budapesten és vidéken egyaránt, de a kis bábszínházunkban a Moszkva tér mellett, most szünetet tartunk mi is. A szünet jó alkalom számunkra, hogy ? az elmúlt fél év tapasztalatai alapján ? változtassunk, javítsunk a színház működésrendjén, berendezésén, hírverésén. 

szeptember 07.:

A szünetnek lassan vége, szeptember 26-án, a Függetlenek Éjszakáján, 18 órakor nyitunk egy évadterv-ismertetéssel, illetve a "Microcircus" című műsorral. Az első gyermekelőadás október 3-án, szombaton 11 órakor lesz. Azaz átállunk a szombati előadásokra, délelőtt 11 órás és délután 17 órás kezdésekkel. A két előadás között pedig, "Lélekmelengető" címmel mindig valami intim, test- és lélekközeli programot nyújtunk (élő mesemondás, élőzenés diavetítés, zenélés, kézművesfoglalkozás), amelyekbe folyamatosan be lehet kapcsolódni.

Lásd a havi Műsort! Találkozni és beszélgetni lehet velünk szeptember 19-én is az Andrássy úton, a Színházak Évadnyitó Fesztiválján, reggel tíztől este tíz óráig. Várunk mindenkit (a később ismertetendő pontos helyünkön) az Andrássy úton, a szeptember 26.-i Megnyitónkon és októbertől a rendes előadásainkon!

Ezen az oldalon adunk hírt először arról, hogy 2009. őszén Bábművészeti Iskolát, illetve Stúdiót indítunk, minden korosztálynak! A részletek a "Bábművészeti Iskola" menüpont alatt olvashatók.

2010. március 15.

Nagy állami elismerést kaptunk: március 15. alkalmából - a Kritikusok Céhe felterjesztése nyomán - a Kulturális Minisztertől Blattner Géza-díjat vehettünk át, amit bár - megosztva - a két alapító Siklósi Gábor és Fers Klára kapott, mi mégis az egész Figurina Animációs Kisszínpadnak tulajdonítunk és nagyon örülünk neki.

 

Szintén ezekben a napokban jegyezte be a Fővárosi Bíróság jogerősen közhasznú egyesületünket, a Figurina Kulturális Egyesületet, amelyet ezután regisztráltattunk, illetve nyilvántartásba vetettünk az Előadó-művészeti Irodánál, így ettől kezdve sokkal magasabb szinten és hatékonyan tudjuk végezni bábszínházi tevékenységünket.

 

Büszkén jelenthetjük, hogy három nagyon komoly báb- illetve gyerekszínházi szemlére (Kecskeméti Magyarországi Bábszínházak Találkozója, Kaposvári Gyerekszínjátszó Biennálé, Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál) beválogatták a versenyprogramba A halász meg a felesége, illetve a História című műsorainkat, továbbá meghívást kaptunk Németországba, Bielefeldbe A Nap és a Hold elrablása kézjátékunkkal két előadásra.

 

Február óta készítjük és próbáljuk az OKM/NKA Weöres Sándor pályázata segítségével Veress Zoltán verses meséjének, a Tóbiás és Kelemen címűnek árnyjátékos feldolgozását.

Az (ős)bemutató április 18-án 10:30-kor lesz a Kolibri Fészekben, majd azt követően május végéig minden szombaton 11 és 17 órakor játsszuk majd a Retek utcai bábszínházunkban.

 

    

                                                                                            Figurina  

Oldalmenü
Naptár